Интернет здравље је нова секција нашег сајта. Овде ћете пронаћи обједињене делове старог сајта (нпр. калкулатор индекса телесне масе, календар здравља и сл.), као и неке потпуно нове опције.

Питајте лекара је нови део нашег сајта којим Вам пружамо прилику да путем интернета ступите у контакт са нашим запосленима и са њима разјасните неку недоумицу, проблем или питање. Ради се о интернет форуму на коме је потребно поставити нову тему у којој ћете навести своје питање, а лекар задужен за област у којој сте поставили питање (општа медицина, педијатрија, гинекологија или стоматологија) у свом ће одговору покушати да Вам помогне са проблемом који имате. Молимо Вас, ипак, да савете које добијете на овај начин схватите управо тако – као савете, јер посету лекару у појединим случајевима ништа не може заменити.

У овом одељку представили смо и активност Дома здравља на различитим друштвеним мрежама. Наиме, упоредо са постављањем новог сајта, активирали смо налоге на три најпосећенија сајта оваквог типа – Твитеру, Фејсбуку и Јутјубу. Иако је тип информација и начин комуникације који се остварује на тим сајтовима различит, све ово има само један циљ – да побољшамо информисаност људи о здравом начину живота, правилној исхрани, превенцији здравствених проблема и сл.

На страници заказивање прегледа поставили смо све неопходне информације у вези са могућношћу да одлазак код свог лекара унапред договорите. Овде се налазе бројеви телефона које можете позвати да бисте заказали свој преглед, а управо то Вам и препоручујемо да увек урадите – заказивањем ћете мање чекати пред ординацијом, а тако доприносите и смањењу гужви у чекаоницама.

Овој секцији припада и страница Заштитник пацијентових права. Одатле можете послати и-мејл Верици Вујанић, дипломираном правнику који се у нашој установи бави управо заштитом права пацијената. Њој се можете обратити и путем телефона, а своју жалбу можете однети и лично у Установу.

Интернет здрављу припадају још и калкулатор индекса телесне масе, календар здравља, календар вакцинације, упуство за позиве хитној помоћи, подаци о Школи родитељства и Хало саветовалишту, информације о прегледу спортиста и процени ризика радних места.

Унесите текст и стисните ентер да започнете претрагу