Мисија и визија

Мисија

Наша мисија је да бринемо о здрављу најмлађих,од рођења до адолесценције.Kроз редовне превентивне преглегледе да предупредимо болести,а када до њих дође буду брзи и ефикасни дијагностика и лечење.

Визија

Да постигнемо потпуни обухват превентивних прегледа наших пацијенета,да промовишемо здраве стилове живота и превенирамо болест.Запослени кроз сталне едукације да обезбеде премену стечених знања у лечењу према саверменим препорукама и протоколима.

О нама

др Снежана Гавриловић, начелник службе

Snezana Gavrilovic

Служба за здравствену заштиту деце и омладине је организациона јединица Дома здравља која има вероватно најлепши део задатка а и веома одговоран да брине о здрављу наших најмлађих суграђана. Бринемо о здрављу 7384 деце узраста од 0-7 година, 9227 деце узраста од 7-14 година и 4487 деце ураста од 15-19 година.

У служби ради 21 специјалиста педијатрије, 27 сестара, дечији психијатар, психолог, 2 логопеда, 2 дефектолога, социјални радник.

У оквиру службе је јединица у Прњавору.

Опсег делатности

  • Превентивни прегледи одојчади, мале деце, школске деце као и вакцинација према предвиђеном календару за узраст.
  • Преглед деце ради лечења, као и
  • Преглед и третман деце са сметњама у развоју,
  • Ултразвучна дијагностика

Историјат

Шабац  je првог специјалисту  педијатрије  Др Борислава Тирића добио 1927 године. У октобру 1965 године отворен је савремени центар за мајку и  дете са стационаром школским -дечијим диспанзером и превентивним делом по најсавременијим принципима.У истом простору се налазимо и данас.  Од 2007 године Служба за здравствену заштиту деце и омладине ради у оквиру Дома здравља Шабац, а сада Дом здравља „Др Драга Љочић“ Шабац.

Информације за пацијенте

  • Радно време диспанзера је сваки дан од 07:00-20:00 h, дежурство од 20:00-07:00 h

Саветовалиште радним данима од 07:00-20:00 h

  • Прегледи се обављају код изабраног лекара, осим у хитним стањима када свако дете буде збринуто преко тријажног пункта

Едукација

Запослени учествују у програмима КМЕ, примењују знања и вештине стечена у оквиру едукације.

Унесите текст и стисните ентер да започнете претрагу