Прикључак на градски Водовод за амбуланту у Прњавору

Прикључак на градски Водовод за амбуланту у Прњавору

Амбуланта нашег Дома здравља у Прњавору прикључена је на градску водоводну мрежу. Поводом ове и других инвестиција Прњавор су посетили Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца и Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца са сарадницима. Они су у простору наше амбуланте разговарали са др Дејаном Павловићем, помоћником директора за квалитет рада и запосленима.

– Од непроцењивог је значаја што је амбуланта у Прњавору прикључена на водоводну мрежу. Безбедно водоснабдевање, тј. стална доступност чисте и квалитетне воде, наш свакодневни рад подиже на максималан хигијенско-епидемиолошки ниво и приближава нас циљу да здравствена заштита на целокупној територији локалне самоуправе буде доступна свима под подједнако квалитетним условима. Амбуланта у Прњавору је веома значајна у нашем систему здравствених станица и представља добар пример амбуланте која може да опслужи и већу територију него што је то сам Прњавор. Дом здравља је овде и у ранијем периоду, као и у свим другим амбулантама, подизао инфраструктурну и техничку опремљеност кроз реконструкцију крова, замену столарије, адаптацију простора за функционисање пункта Хитне медицинске помоћи и кроз опремање медицинском опремом, па је и у најкраћем могућем року извршио прикључење на водоводну мрежу. Захвални смо што су град Шабац и ЈКП Водовод-Шабац створили услове да се то деси и у наредном периоду ћемо на све начине радити на томе да и у другим амбулантама наши пацијенти имају овако квалитетне услове за лечење – рекао је др Дејан Павловић, помоћник директора за квалитет рада нашег Дома здравља.

Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца истакао је опредељеност града за стварањем једнаких услова за живот на целом подручју градске управе. Он је указао на значај ове амбуланте, јер је једина на путу Шабац- Лозница и има и пункт хитне помоћи.

Градоначелник Небојша Зеленовић истакао је велика улагања у овом месту и најавио нове активности. Град је издвојио 2,5 милиона динара за прикључак амбуланте, апотеке и вртића на водоводну мрежу, од повраћаја пореза уложен је милион за реконструкцију тротоара у дужини од 2,5 км, скоро 800 хиљада за лед расвету и око пола милиона динара за реконструкцију крова сеоског дома.

У нашој амбуланти у Прњавору раде службе здравствене заштите одраслог становништва, дечје здравствене заштите, здравствене заштите жена, стоматолошке здравствене заштите, хитне медицинске помоћи, поливалентне патронаже, мобилни тим неодложне медицинске помоћи и лабораторија. У амбуланти, у којој је 4000 картона, свакодневно ради осам лекара и 17 медицинских сестара и техничара, а током 24 часа на располагању је и екипа хитне медицинске помоћи. Посебан значај овог нашег објекта је у чињеници да је у послеподневним часовима ово једина амбуланта која ради на простору између Шапца и Лознице и у њој се лече становници са административне територије оба града.