Приводе се крају радови на амбуланти на Летњиковцу

Изградњом нових објеката постижемо већу доступност здравствене заштите, па је један од наших најважнијих задатака у последњих неколико година, од оснивања Дома здравља Шабац, био да свим нашим суграђанима обезбедимо услове за остварење овог права. Тако су изграђене и данас успешно, у истим условима као и градске, раде и наше амбуланте у Мачванском Причиновићу, Богосавцу, Јевремовцу….

Радови на изградњи још једне амбуланте – објекта на Летњиковцу – приводе се крају. Уз грађевинске радове, завршен је кров, изолација крова, у току су молерски радови,  а потом следи постављање столарије, санитарија…. Радови би требало да буду завршени за око месец дана, потом следи набавка медицинске и немедицинске опреме и тек потом можемо планирати отварање амбуланте. Верујемо да би то, ако имамо у виду законску процедуру за јавне набавке, могло бити на јесен.

Површина зграде је око 250 метара квадратних, од чега око 150 припада амбуланти, а у преосталом простору биће смештене апотека и месна канцеларија. Укупна вредност премашује 25 милиона динара, а овај објекат ће омогућити лакшу и бржу здравствену заштиту за око 10.000 житеља Летњиковца, Поцерског Причиновића и дела Шипурских ливада.

 

 

Унесите текст и стисните ентер да започнете претрагу