Бројне активности поводом Дана борбе против дијабетеса

Поводом обележавања Светског дана борбе против дијабетеса 14. новембра, Дом здравља „Др Драга Љочић“ организоваће различите активности са циљем скретања пажње јавности и развоја свести о значају превенције и активног живота у очувању здравља и превенирању ове болести.

Тог дана организоваћемо мерење шећера у крви од 8 до 10 часова у II и III здравственој амбуланти, предавање на тему “Шећерна болест, фактори ризика, компликације” одржаће у II здравственој амбуланти др Гордана Петров Савић и медицинска сестра Биљана Вујанић , у III здравственој амбуланти вмс Ненад Живковић, а у IV здравственој амбуланти др Бранкица Крстић и медицинска сестра Ана Петровић .
Истог дана од 8 до 9 часова организоваћемо акцију и у фабрици “Елиxир – Минерална ђубрива”, током које ће сестре из Поливалентре патронаже мерити ниво шећера у крви и крвног притиска.
У оквиру школе родитељства у Саветовалишту у 13 часова др Бранко Мишић ће одржати предавање будућим мајкама на тему “Гестацијски дијабетес”. У свим чекаоницама наведених амбуланти приредићемо изложбу посвећену овом важном датуму у календару јавног здравља.

 

Унесите текст и стисните ентер да започнете претрагу