НАЦИОНАЛНИ КОНГРЕС ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СРБИЈЕ

Национални Конгрес здравствених радника Србије са међународним учешћем, под називом „Већи од изазова КОВИД 19“ одржан је на Златибору од 25.05.-29.05.2022. Покровитељ овог значајног скупа је Министарство здравља Републике Србије и Савез удружења здравствених радника Србије. Из Дома здравља „др Драга Љочић“ учешће је узело 15 медицинских сестара и техничара који су презентовали радове: Зорана Јанковић, Весна Селенић, Сања Мушкиња, Тамара Лацковић, Марија Стевановић, Мира Велебит, Сунчица Олић, Весна Гргуровић, Милан Алексић, Анка Зељић, Славица Ерић, Милија Селенић, Зорица Видаковић, Славица Ристивојевић и Лазар Новаковић.

Медицинска сестра Марија Стевановић из службе за кућно лечење и негу је презентовала рад „Дијабетичне улцерације“, чији је аутор Виша медицинска сестра Радојка Ненадић. Рад је награђен као најбољи наградним ваучером за викенд у хотелу Палисад који се може искористити до 25.12.2022. године.

Скупу је присуствовала директорка Дома здравља Шабац , која је 25.05. као члан почасног одбора, поздравила скуп а 28.05. презентовала рад на тему „Вакцинација- спас за све нас – организација масовне имунизације против SARS-CoV-2 вируса у Дому здравља „др Драга Љочић“ Шабац“.

На свечаном отварању Националног Конгреса здравствених радника, поздравну реч гостима је упутила председница удружења Мр сци мед Радмила Нешић а потом су се обратили професор др Ференц Вицко, државни секретар у Министарству здравља, заменик директора Института за инфективне и тропске болести и Доц. др Верица Јовановић директорка Института за јавно здравље Србије „др Милан Јовановић Батут“.

Тешки тренуци током пандемије су наше здравствене раднике много тога новог научили, ојачали и спремили за нове изазове  а о свему томе било је речи на овом значајном Конгресу.

Унесите текст и стисните ентер да започнете претрагу