4. МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС УДРУЖЕЊА ЦЕНТАРА ЗА ХИПЕРТЕНЗИЈУ ПРЕВЕНЦИЈУ ИНФАРКТА И ШЛОГА ХИСПА И ХИСПАБХ

4. МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС УДРУЖЕЊА ЦЕНТАРА ЗА ХИПЕРТЕНЗИЈУ ПРЕВЕНЦИЈУ ИНФАРКТА И ШЛОГА ХИСПА И ХИСПАБХ

У Београду од 02. до 04. марта 2023. Одржан је, у хотелу Хајат, по четврти пут Међународни Конгрес удружења центара за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога – ХИСПА и ХИСПАБХ, Међународног удружења за васкуларно здравље ИСВХ у Београду и Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“.

Институт за кардиоваскуларне болести „Дедиње“ се позиционирао као национални центар за срце и крвне судове а научним и стручним резултатима посебно на пољу кардиологије, кардиохирургије, васкуларне хирургије и анстезије, истакао је Проф. др Небојиша Тасић помоћник директора Института и преседник ХИСПА.

Конгресу су присуствовали Проф. др Ана Абреу, представница Европског удружења за кардоваскуларну превенцију, Проф. др Константин Давос из Грчке, Проф. Др Раувен Зимлихман – један од највећих кардиолога Израела, Проф. Др Арман Постоодјијан – представник Бугарског удружења за атеросклерозу, експерти СЗО за пољњ аерозагађења, буке и кардиоваскуларних болести на челу са Проф. Др Зораном Јовановић Андерсен, као и велики број предавача из региона.

Овом скупу су присуствовале директорка Дома здравња „Др Драга Љочић“ др Јасмина Станковић и др Јасмина Живковић специјалиста спортске медицине.

Скуп је поздравио државни секретар Мирсад Ђерлек.