Акција „Караван здравља“ у Цуљковићу

Акција „Караван здравља“ у Цуљковићу

Низ активности, које имају за циљ повећање доступности здравствене заштите на сеоском подручју, укључујући и наше кориснике без здравственог осигурања, Дом здравља Шабац наставио је данас акцијом у Цуљковићу. И у овом поцерском селу наишли смо на велико интересовање мештана, па се још једном потврдило да су овакве акције у потпуности оправдане и важне.

PACIJENTI

– За мештане Цуљковића, међу којима су и многи без здравственог осигурања, ово је једина прилика да обаве лекарски преглед. И баш у томе и јесте значај ове акције. Преглед лекара је једна од основних потреба житеља села и зато смо захвални лекарима и сестрама који су данас овде у Цуљковићу. Интересовање мештана мислим да најбоље говори о важности ове акције, а ја у њихове име захваљујем свима који су је организовали – казао је Предраг Вујковић, председник Савета МЗ Цуљковић.

PECA

Осим лекарског прегледа, житељима Цуљковића било је омогућено да провере ниво шећера у крви и измере притисак.

– Руководство, лекари и техничари Дома здравља Шабац организацијом оваквих акција на селу показали су да препознају потребе наших суграђана и да на њих имају адекватан одговор. Управо то јесте потврда њихове професионалности и одговорности. Ово је и још један доказ да руководство Дома здравља своје активности организује у складу са потребама грађана, а то је установи најважнији задатак – рекао је Дејан Марковић, председник Управног одбора Дома здравља Шабац.

PREDSEDNIK UO

Важна подршка у овом послу стиже нам и овога пута из Градске управе Шабац.

– Квалитетна здравствена заштита није привилегија, већ ПРАВО свих житеља нашег града, како оних у центру, тако и оних у најудаљенијим деловима Градске управе. Зато је добро и значајно ово што ради Дом здравља и зато ће Град и убудуће подржавати овакве активности и у другим селима Шапца. Верујем да бољој здравственој заштити наших суграђана доприноси и ангажовање младих лекара, чији рад од недавно финансира Град, као и санитетско возило које је град набавио за потребе рада Дома здравља Шабац – каже Наташа Радовановић, члан Градског већа Шапца.

PREGLEDI

С обзиром на велики број заинтересованих, од великог значаја у реализацији ове акције, била нам је сарадња са ОШ „Николај Велимировић“, која је, уступајући свој простор, била свим нашим корисницима и нашој екипи одличан домаћин.

DR I PACIJENT