Акција превентивних прегледа и овог викенда у нашој установи

Акција превентивних прегледа и овог викенда у нашој установи

Превентивним здравственим прегледима који се у Шапцу другу недељу заредом организују под покровитељством Министарства здравља, у суботу се у Дому здравља „Др Драга Љочић“ одазвало 53 Шапчана.

У Служби дечје здравствене заштите организовани су ултразвучни прегледи стомака, а урађена су 32 оваква прегледа. У акцији су учествовале др Весна Цветковић и више медицинске сестре Весна Катанић и Маја Марковић.

У Служби здравствене заштите жена урађен је 21 гинеколошки преглед, а нашим суграђанкама на располагању су биле др Гордана Радовановић и медицинске сестре Станка Неђић и Марија Стевановић.

Током трајања превентивних здравствених прегледа запослене је посетила и акцију подржала др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“.

Акција се наставља и сутра, 15. августа, а грађани заинтересовани за ултразвучни преглед стомака и гинеколошки преглед могу да дођу у службе за заштиту деце и жена у периоду од 8 ујутро до 14 сати. Сви прегледи су бесплатни, могу се обавити на дан акције без претходног заказивања и без оверене здравствене књижице.