Акција „Селу у походе“ у Накучанима на Светски дан здравља

Акција „Селу у походе“ у Накучанима на Светски дан здравља

Акција „Селу у походе“ једна је од бројних активности којима настојимо да што већем броју наших суграђана пружимо адекватну здравствену заштиту. Сутра ће тимови наших лекара опште медицине, стоматолога, гинеколога, педијатра и сестара прегледати житеље Накучана. У овом поцерском селу је 175 домаћинстава са укупно 550 становника. Међу 86-оро деце највише их је узраста од 7 до 15 година – 54; до 7 година је 25 малишана, а најмлађих – узраста до једне године је седморо.

Акцију реализујемо у сарадњи са Црвеним крстом и Заводом за јавно здравље чији ће техничари сутра узорковати воду у овом селу. Важно је истаћи да право на преглед имају сви житељи Накучана, без обзира да ли имају или немају здравствено осигурање. Притом се неће преписивати терапија, радићемо превентивне прегледе, у које се укључују и превентивни колпоскопски прегледи.

Акција „Селу у походе“ обновљена је прошле године прегледима житеља Криваје, после неколико година паузе. Одзив мештана је био изузетно добар, а исти очекујемо и сутра у Накучанима. Циљ оваквих активности је пружање што квалитетније здравствене заштите на целом подручју шабачке градске управе и унапређење свести о здравственој култури, превенцији и здравим стиловима живота.