Акције поводом Светског дана срца

Акције поводом Светског дана срца

У сусрет Светском дану срца, заједничком акцијом са Општом болницом Шабац и Заводом за јавно здравље, представници наше установе су данас организовали акцију провере основних здравствених параметара, уз савет о очувању здравља срца и активном животу.

Представници Дома здравља „Др Драга Љочић“, Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ и Завода за јавно здравље на данашњој акцији

Др Радивој Петровић и др Марко Петровић су мерили крвни притисак и очитавали ЕKГ, а Сузана Зорић, вмс и Гордана Тодић,вмс, у име Службе патронаже, промовисале су здраве стилове живота и значај превенције болести срца и крвних судова. О значају примарне здравствене заштите за очување општег здравља говорила је Сања Иванковић, главна сестра установе.

У поводу Светског дана срца, првог дана октобра организоваћемо акцију у холу Треће здравствене станице, од 8 до 11 часова. Др Ана Настасијевић ће одржати предавање у 9 сати, а корисницима наших услуга ће бити омогућено мерење вредности шећера у крви, мерење крвног притиска и мерење телесне тежине.