Акредитација Дома здравља тема емисије „Медикус“ РТВ Шабац

Акредитација Дома здравља тема емисије „Медикус“ РТВ Шабац

Гост емисије „Медикус“ РТВ Шабац, која је посвећена здравственим темама, била је помоћник директора за медицинске послове др Слађана Каурин Милетић. Тема најновијег издања ове емисије била је акредитација нашег Дома здравља.

Др Слађана Каурин Милетић говорила је о значају акредитације, уз уводне податке о томе како и када је основана Агенција за акредитацију здравствених установа. Ово је била још једна прилика да јавност упознамо са процесом акредитације у нашој здравственој установи, а др Милетић изнела је и своја позитивна искуства у вези са ангажованошћу запослених у току поступка акредитације и објаснила принцип оцењивања.

Она је такође истакла да је Дом здравља Шабац акредитацију добио на период од три године, током којих ће представници Агенције за акредитацију здравствених установа једном годишње вршити спољашњу проверу квалитета здравствене заштите у нашој установи и испуњености прописаних стандарда.

Нове издање емисије „Медикус“ било је и прилика да се говори о другим актуелностима у Дому здравља Шабац, између осталог о позитивним искуствима акције посвећене организованим прегледима припадника Ромске популације у Дреновцу, о реконструкцији објекта у Прњавору и отварању новог пункта Службе хитне медицинске помоћи за житеље овог дела Мачве, која би, према нашим очекивањима, требало да почне да ради почетком новембра.