Амбуланте у седам села почеле са радом

Амбуланте у седам села почеле са радом

Здравствене амбуланте у Десићу, Грушићу, Букору, Криваји, Богосавцу, Белој Реци и Петковици, после више од пола године, почеле су поново са радом. Објекти су реконструисани, а, захваљујући ангажовању лекара и техничара, испунили су се сви услови да мештани на целој територији Градске управе Шапца имају исти квалитет здравствене заштите. У то су се данас уверили и Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца, др Бранко Вујковић, члан Градског већа и Дејан Марковић, председник УО Дома здравља који су посетили амбуланту у Петковици. Они су о важности рада сеоских амбуланти разговарали са житељима овог села.

PETKOVICA MESTANI

Лекар у овој амбуланти ради два пута недељно, а др Весна Поповић Танасић је у Петковици већ петнаестак година.

– Задовољни су пацијенти и ми смо задовољни. Ова амбуланта је била оштећена током прошлогодишњих поплава, али све је сређено, окречено и поново имамо добре услове за рад – каже др Поповић Танасић.

DR I PACIJENT

Важно је да сви наши суграђани имају исте могућности да остваре своје право на квалитетну здравствену заштиту.

– Више од пола године ова и још шест амбуланти није радило јер није било услова ни довољно лекара. Сада те амбуланте раде, јер је град пронашао начин да ангажује лекаре и техничаре и заиста ме радује што данас овде видимо да људи могу да се прегледају у свом селу. Задатак ДЗ је да то организује, а задатак града да то обезбеди. Здравствена заштита није привилегија, него потреба. И људи у Поцерини, и у Мачви и у Посавотамнави имају иста права као наши суграђани у центру Шапца и зато је важно да су створени услови да их сви они и искористе – рекао је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

FACE SVI

У овој амбуланти је 600 здравствених картона, а доступност здравствене заштите веома је важна за пацијенте, али и нашу установу.

– Изузетно ме радује што наше амбуланте раде на задовољство свих наших корисника. Циљ нам је да омогућимо и превентивне и прегледе који ће допринети лечењу свих наших суграђана – каже прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

У амбуланти у Петковици данас су били и прим. др Мирослав Миљешић, начелник Службе опште медицине, вмс Маја Марковић, главна сестра и вмс Мирјана Дивљаковић Илић, заменица главне сестре Дома здравља Шабац.