Антонио „Бигфут“ Силва вакцинисао се у Шапцу

Антонио „Бигфут“ Силва вакцинисао се у Шапцу

На пункту за масовну имунизацију у Економској школи у Шапцу, вакцинисао се Антонио „Бигфут“ Силва, један од најбољих светских кик боксера и ММА бораца. Спортиста из Бразила примио је вакцину произвођача Фајзер, а осим њега, вакцинисали су се и његова супруга и тренер.

Како је Силва истакао, у Бразилу се вакцинација обавља спорије, а млади на своју дозу морају дуго да чекају. Тако је одлучио да учешће у борилачком спектаклу „Мегдан“ који је одржан у недељу на Тргу шабачких жртава употпуни тако што ће се вакцинисати у Србији.

– Захваљујем се граду Шапцу. Као дугогодишњи спортиста и шампион желим да поручим да је веома битно вакцинисати се, за све. Сви се морамо укључити у то и дати максимум да путем вакцинације стекнемо колективни имунитет и наставимо нормалан живот. Важно је за спористе који желе да се такмиче и побеђују, али и за све друге људе како би нормално живели и радили – поручио је Силва и најавио повратак у Шабац за три недеље због ревакцине.

Вакцинацију бразилског спортисте испратили су и др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“, др Александар Пајић, градоначелник Шапца, а била је присутна и виша медицинска сестра Драгана Симеуновић, главна сестра наше установе.