Апел младима да се вакцинишу

Апел младима да се вакцинишу

Због слабог одзива грађана на вакцинацију против Ковида 19, Дом здравља „Др Драга Љочић“ покренуо је кампању у оквиру које едукује Шапчане о значају имунизације. Медицинске сестре из Службе поливалентне патронаже, путем флајера, али и у разговору са суграђанима, покушавају да им разјасне све недоумице око вакцинације. Докторка Јасмина Станковић, директорка шабачког Дома здравља истиче да посебно забрињава слаб одзив младих.

Долазе нам држављани Босне и Херцеговине, до сада смо вакцинисали 2.593 страних држављана, али смо забринути што се наши суграђани слабије одазивају, посебно млади. Из тог разлога одлучили смо да организујемо промотивне активности свуда и на сваком месту. Урадили смо флајере које наше сестре из Службе поливалентне патронаже деле Шапчанима на јавним манифестацијама, односно на местима на којима се млади најчешће окупљају – наводи др Јасмина Станковић.

Дом здравља „Др Драга Љочић“ до сада је организовао акције на коњичким тркама на шабачком Хиподрому, као и на пливачком маратону, а наредна акција очекује се током Регионалних сеоских игара Спортског савеза Србије.

Погледајте прилог Телевизије Шабац: