Благо побољшање, превенција важна

Благо побољшање, превенција важна

На јучерашњој конференцији за новинаре градског Kризног штаба, др Јасмина Станковић, директорка наше установе истакла је да је последњих неколико дана у паду проценат позитивних међу пацијентима тестираним на присуство корона вируса.

Претходног дана је у ковид-амбуланти прегледан највећи број пацијента 281 од почетка епидемије.

– У последња 24 часа укупно је прегледано 236 лица. Јуче у другој смени прегледано је 142 лица, а јутрос до 13 часова 94, од тога броја 95 је било први пут прегледно, 141 контролни. Kада кажем 95 првих прегледа то је 40 одсто пацијената који су се први пут јавили са тегобама суспектним на ковид-19, а осталих 60 одсто на контролене прегледе. Све ово није разлог за бригу и панику, него су у питању добри подаци који говоре да смо подигли свест код наших суграђана. ПЦР тестом је тестирано 150 особа, резултати ће бити готови вечерас. Јуче су стигли резултати од 150 ПЦР тестираних од 16. јула од тога је 86 позитивно, 64 негативно. Серолошких тестирања је било 10. Већ неколико дана за редом имамо тренд испод 60 одсто позитивни. То је вест која нас охрабрује али нема опуштања- истакла је др Јасмина Станковић директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“.

Молимо све наше суграђане да се придржавају свих савета струке, да носе маске, држе дистанцу и одржавају личну хигијену, јер су то најпоузданији начини заштите и превенције.

#БудимоОдговорни #ковид19

Фотографија: архива

Текст: Глас Подриња