Четири године рада пункта СХМП у Прњавору

Четири године рада пункта СХМП у Прњавору

Пункт Службе хитне медицинске помоћи у Прњавору отворен је у новембру 2011. године. Током четири године постојања, велики број интервенција и ангажовање наших запослених показали су пуну оправданост, па је овај пункт послужио као модел за нови који је отворен ове године у Волујцу. Тим поводом нашу амбуланту у овом мачванском селу данас су посетили Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца, др Бранко Вујковић, члан Градског већа и Дејан Марковић, председник УО наше установе, који су се у разговоу са руководством Дома здравља и запосленима у овој амбуланти упознали са начином рада и најавили подршку Града у послу реконструкције некадашњег Дома здравља у Прњавору.

SVI

–  Добра исксутва у раду пункта у Прњавору била су модел и за отварање пункта у Волујцу ове године, чиме снажимо мрежу СХМП. Осим тога, ова служба је и боље технички опремљена у последњем периоду – санитетска возила, апарати, као и кадровски, ангажовањем младих лекара. Како бисмо оснажили и амбуланту у Прњавору, реконструисаћемо објекат који годинама није био у функцији. Уз подршку града овај део амбуланте биће поново доступан нашим корисницима. У првој фази важно је урадити санацију крова, како би се спречило даље пропадање овог објекта, а потом ћемо, уверен сам, цео простор од око 700 метара квадратних привести намени, односно отворити за садржаје који су житељима овог и суседних села потребни – рекао је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

N I PRIM GLEDAJU GORE

Град је ребалансом буџета обезбедио 20 милиона динара за набавку опреме – централне стерилизације и УЗ апарата у Дому здравља, јер је важно да се обезбеде добри услови за рад на целој територији града.

–  За град је важно да сви наши суграђани остваре своје право на здравствену заштиту у што бољим условима и на целом подручју Градске управе. Зато Град подржава Дом здравља, велико ангажовање свих запослених и иницијативе руководства. Подсећам да је 20 милиона динара предвиђено ребалансом градског буџета за набавку неопходне опреме у овој установи. Верујем да ћемо, после завршене законске процедуре, бити у прилици и да ускоро видимо пуну примену ове опреме. Данас смо овде да најавимо реконструкцију објекта у ком је некада био Дом здравља Прњавор. Како смо сазнали од руководства Дома здравља ово је велики простор, који би у догледно време могао бити од великог значаја, како за амбуланту, тако и за цело село. Зато и овој иницијативи дајемо подршку, охрабрујући и запослене Дома здравља који овде раде, посебно оне који овде на пункту хитне помоћи раде већ четири године – истакао је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

ZAPOSLENI U HITNOJ

Добри услови рада су предуслов и за добре резултате у раду сматрају запослени.

VESNA –  Нама који овде радимо од великог је значаја подршка руководства наше установе и наравно подршка града. У амбуланти у Прњавору чинимо све што је у нашој моћи да обезбедимо висок квалитет услуге коју пружамо нашим корисницима. Да би та услуга била што боља, ми још ефикаснији и стручнији, важно је да радимо на личном и професионалном усавршавању, али и да имамо добре услове за рад и лечење, што нам обезбеђује управо подршка руководства Дома здравља и Градска управа. Тако повезани у остварењу заједничког циља постићи ћемо, сигурна сам, најбоље резултате – каже Весна Васиљевић, одговорни техничар амбуланте у Прњавору.