Даље јачање капацитета примарне здравствене заштите примарни циљ истакао нови в.д. директора Дома здравља Шабац др Бранко Вујковић

Даље јачање капацитета примарне здравствене заштите примарни циљ истакао нови в.д. директора Дома здравља Шабац др Бранко Вујковић

Нови в.д. директора Дома здравља Шабац је др Бранко Вујковић, доскорашњи члан Градског већа задужен за здравствену и социјалну заштиту. Др Вујковића је на место првог човека наше установе именовала градска Скупштина на седници одржаној у среду. Приоритет у даљем раду Дома здравља биће, како је навео др Вујковић, даље унапређење квалитета услуге, услова рада и лечења, као и јачање капацитета примарне здравствене заштите у области превенције и промоције здравља.
– Најпре желим да захвалим свим одборницима који су подржали мој избор, захваљујем и онима који нису, јер кажу да нас у животу и једни и други чине бољим, а наш циљ јесте да будемо бољи. Бољи у свему што радимо, па и у области примарне здравствене заштите, у којој је и у протеклом периоду направљен велики искорак. 
Сигуран сам да сви у овој сали деле моје уверење да свака грађанка и сваки грађанин Шапца, из сваког села на подручју Шапца, имају исто право на лекарски преглед. Наш циљ је да га искористе у једнаким условима. За то је потребна и боља организација и више лекара и техничара и већа подршка града, али и државе, кроз различите пројекте. За то ћемо се борити у наредном периоду. 
Добро је што смо унапредили систем ургентне медицине, набавили санитетска возила, опремили амбуланте, дали прилику младим лекарима да раде у свом граду уместо да уче немачки и напусте земљу. То је све важно и представља предуслов пружања квалитетне здравствене заштите. 
Да бисмо се у већој мери посветили оном што јесте улога примарне здравствене заштите – а то је превенција неопходно је омогућити и запосленима у Дому здравља Шабац услове у којима ће то бити изводљиво – добре услове рада, време довољно за преглед и консултације са корисницима и пуну професионалну посвећеност, као и стручно усавршавање. Лекари и техничари не заслужују мање, него веће плате, јер раде озбиљан и веома одговоран посао. 
Све вас, без обзира да ли данас седите на левој или десној страни скупштинске сале позивам да учествујете у креирању здравствене политике града корисним идејама, иницијативама, знањем и контактима које имамо. На то смо обавезни грађанима захваљујући којима смо данас овде. Захваљујем још једном на избору, уверен да ће Дом здравља Шабац остати узорна установа примарне здравствене заштите, достојна богатог наслеђа у граду великих доктора – др Лазе Лазаревића и др Драге Љочић – рекао је др Вујковић.