Даље унапређење рада и квалитета услуге приоритети у наредном периоду

Даље унапређење рада и квалитета услуге приоритети у наредном периоду

Здравствена заштита коју пружа Дом здравља Шабац биће још доступнија, посебно на сеоском подручју, рекао је данас на конференцији за новинаре прим. др Мирослав Поповић, в.д. директора Дома здравља Шабац.

– Циљ нам је да грађанима који живе на сеоском подручју здравствену заштиту учинимо доступном 24 сата дневно. У наредном периоду интензивираћемо превентивни рад, са старијом, али и млађом популацијом. осим тога, план је и да се на одређеним пунктовима појача рад Службе хитне медицинске помоћи, како би ова служба била доступна свим грађанима подједнако – каже прим.др Поповић.

У плану је и набавка нових санитетских возила и реновирање одређених сеоских амбуланти, чији објекти су у лошем стању, јер су биле угрожене током поплава или дуго нису реконструисане.

– Намера нам је да и да у предстојећем периоду обновимо и стручно усавршавање наших запослених, да се распишу оне специјализације које су у нашој установи дефицитарне и које ће то постати одласком у пензију наших лекара. Наставићемо и са процесом реакредитације, како би наша установа потврдила висок ниво у обављању важног посла – истиче прим. др Мирослав Поповић.

О приоритетима у даљем раду, који су условљени и досадашњим постигнућима говорио је др Бранко Вујковић, председник Управног одбора Дома здравља Шабац.

– И у респектабилној установи, као што је, несумњиво, Дом здравља Шабац, мора да се ради боље и рационалније. Тако рецимо да се средства која су у протеклом периоду трошена на стимулације одређеном броју и профилу запослених, што је показала контрола градског буџетског инспектора, преусмере у набавку модерне опреме. Дом здавља Шабац се суочава са бројним проблемима, осим недостатка санитета и опреме, то је, пре свега дефицит кадрова, због забране запошљавања, али и лоше стање у бројним сеоским амбулантама. Циљ је да се у наредном периоду то стање поправи и крене у сусрет потребама наших пацијената, посебно оних најудаљенијих – рекао је др Вујковић.

Конференији је присуствовао и др Пантелија Стојиновић, помоћник директора за медицинске послове.