Деца и родитељи изузетно задовољни нашим пројектом

Деца и родитељи изузетно задовољни нашим пројектом

Готово два месеца ученици шабачких основних школа „Јанко Веселиновић“ и „Николај Велимировић“ вежбају у оквиру пројекта „Повећање учесталости физичке активности и правилне исхране код деце основношколког узраста“ који реализује Дом здравља Шабац, a у оквиру пројектa Министарства здравља Републике Србије „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу” – ДИЛС.

deca1[opis-slike opis=“Нашим пројектом задовољни су и учесници и њихови родитељи.“]

Деца су изузетно задовољна физичким активностима, а родитељи их сматрају врло корисним. Њихове реакције иду у прилог нашим очекивањима при избору деце као осетљиве групе код које су проблеми гојазности и неправилног држања врло уочљиви и све чешћи. У основношколском узрасту лоше навике је најлакше променити и управо због тога Дом здравља Шабац определио се за реализацију овог пројекта.

Осим вежби пројекат предвиђа и низ предавања на тему правилне исхране и значаја физичке активности. Цео пројекат почео је још у марту, вежбама су претходили прегледи деце, а резултати ових прегледа послужили су нашим стручњацима у даљим активностима. Искрено верујемо да ће после годину дана, колико траје пројекат, прегледи малишана из ове две школе показати пуну оправданост овог пројекта. Наши партнери у пројекту су школе „Јанко Веселиновић“ и „Николај Велимировић“ и Град Шабац.

deca2[opis-slike opis=“У Пројекат су укључени ученици две основне школе у Шапцу.“]

Дом здравља Шабац једна је од 42 установе које су укључене у пројекат Министарства здравља Републике Србије „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу” – ДИЛС. Грантови који су додељени домовима здравља за пројекте повећања доступности здравствене заштите осетљивим популационим групама финансирају се из кредита Светске банке.