Директорка Дома здравља Шабац на састанку Европског удружења здравствених установа у Берлину следеће недеље

Директорка Дома здравља Шабац на састанку Европског удружења здравствених установа у Берлину следеће недеље

Прим. др Весна Ђурић, директорка нашег Дома здравља и заменица председника Управног одбора Коморе здравствених установа Србије присуствоваће састанку Европског удружења здравствених установа (HOPE, the European Hospital and Healthcare Federation – http://www.hope.be ), који ће следеће недеље бити одржан у Берлину. Комора здравствених установа Србије примљена је у ово европско удружење недавно, под посебним условима, јер је Србија једина земља која је у овој организацији а није чланица ЕУ.

HOPE представља националне асоцијације државних и приватних здравствених установа, обухвата 34 организације из 27 земаља Европске уније, Швајцарске и Србије. Ова организација има за циљ промоцију и унапређење здравља становника целе Европе, високе стандарде здравствене заштите, као и унапређење ефикасности са хуманим приступом у организовању болница и других здравствених установа. Тема састанка, који ће у Берлину бити одржан од 11. до 13. јуна је “Aging health workforce – aging patients”.

 Присуство Србије и Коморе здравствених установа наше земље на једном оваквом скупу признање је здравственој струци, која настоји да буде у корак са светским стандардима, упркос тешким условима у којима ради здравство Србије. Чињеница да ће директорка нашег Дома здравља, као представник Коморе здравствених установа Србије, бити у прилици да присуствује састанку у Берлину представља, осим признања струци и признање за рад и успех који су, у протеклом периоду, постигли менаџмент и запослени Дома здравља Шабац, али и могућност да непосредно учествујемо у доношењу одлука важних за функционисање наше делатности.