ДОДЕЉЕНЕ ПЛАКЕТЕ „ВеличанствеНЕ ХПВ“

ДОДЕЉЕНЕ ПЛАКЕТЕ „ВеличанствеНЕ ХПВ“

У петак 17. новембра 2023. године на Деканату Медицинског факултета Универзитета у Београду Удружење за борбу против рака грлића материце и јајника „Проговори“ доделило је плакете „ВеличанствеНЕ ХПВ“ институцијама и појединцима који су највише допринели у подизању свести опште и стручне јавности, као и обухвату имунизације против ХПВ.

 

Ова свечаност и доделa плакета организована је симболично на Светски дан елиминације рака грлића материце.

Од 158 Домова здравља у Р. Србији награђено је седам, а међу њима и наш Дом здравља. Плакета је уручена директорки др Јасмини Станковић која се након тога обратила скупу и захвалила Удружењу „Проговори“ и председници Горици Ђокић. Др Станковић је похвалила труд и залагање запослених у Служби дечије здравствене заштите чијом заслугом је и добијено признање.

Свечаности је присуствовала и начелница Службе дечије здравствене заштите др Снежана Бишевац.

Уручењу признања су присуствовали : помоћница министра здравља др Јелена Јанковић, затим директорка сектора за уговарање у РФЗО Мирјана Узуновић Мако, као и директорка Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ проф. др Верица Јовановић које су све такође добиле плакету „ВеличанствеНЕ ХПВ“.

 

Плакета је додељена и Заводу за јавно здравље Шабац и уручена директору те установе др Бранку Вујковићу, као и директорима Домова здравља Н. Београд, Чукарица, Нови Сад, Ниш, Чачак, Краљево и, као што смо већ навели, Шабац.