Дом здравља организовао штанд на Старом граду у Шапцу

Дом здравља организовао штанд на Старом граду у Шапцу

Дом здравља „Др Драга Љочић“ је у недељу, првог дана августа, поводом пливачког маратона који је одржан на Старом граду у Шапцу, организовао штанд на којем је посетиоцима овог спортског догађаја дељен едукативни материјал. Уједно, заинтересованим грађанима мерен је крвни притисак, а рађено је и мерење шећера у крви.

Током читавог дана трајања ове важне спортске манифестације, наше екипе биле су на услузи посетиоцима за сва питања. С обзиром на то да је и даље главна тема корона вирус, акценат је стављен на промоцију значаја вакцинације, те је подељено 57 флајера са најважнијим информацијама о овоме.

Што се тиче анализа, шесторо посетилаца пливачког маратона исказало је интересовање за мерење шећера у крви, док је њих 21 пожелело да им наша екипа измери крвни притисак. Иначе, у акцији су учествовале више медицинске сестре Рада Богдановић и Биљана Алимпић.

Екипе наше установе, тачније Хитне медицинске помоћи, биле су у приправости на две локације током трајања пливачког маратона. На чамцу су дежурали др Сандра Ћосић и медицински техничар Жељко Димитрић, а на обали су били др Мирјана Милић и медицинска сестра Оливера Дукић.

Екипе је посетила др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“.