Дом здравља Шабац међу 25 наујспешнијих добио нова средства у оквиру пројекта ДИЛС

Дом здравља Шабац међу 25 наујспешнијих добио нова средства у оквиру пројекта ДИЛС

Министарка здравља проф. др Славица Ђукић Дејановић уручила је јуче уговоре директорима 25 домова здравља у Србији, којима су додељена средства од 27.360.000 динара за повећање доступности здравствене заштите рањивим популационим групама. Наш Дом здравља нашао се међу најуспешнијима у реализацији пројеката у 2011.години, што је био и критеријум за избор овогодишњих грантова.

– Успешна реализација и остварење зацртаних циљева у пројекту који је био намењен нашим школарцима, обезбедили су нам средства у овом новом пројекту који намењујемо још млађим суграђанима – малишанима у Предшколској установи „Наше дете“, а партнери на пројекту су нам Градска управа Шабац и Канцеларија „Caritas“-a. Пројекат траје шест месеци – рекла је прим. др Весна Ђурић, директорка Дома здравља Шабац.

Домови здравља су добили од 784.000 до 1.430.000 динара за пројекте који се углавном односе на помоћ старима и инвалидима и другим рањивим групама.

Средства су обезбеђена кроз пројекат Министарства здравља „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу – ДИЛС“, који се финансира из кредита Светске банке. Средствима која су додељена домовима здравља биће обухваћено 11.000 грађана међу осетљивим популационим групама. Средства ће бити употребљена за куповину опреме, а како би се обезбедила одрживост пројеката предвиђено је и да локалне самоуправе учествују са 10 одсто.