Дом здравља Шабац – модел функционалне и ефикасне здравствене заштите

Дом здравља Шабац – модел функционалне и ефикасне здравствене заштите

Амбуланту Дома здравља Шабац у Волујцу, у оквиру које годину и по ради пункт Службе хитне медицинске помоћи посетио је др Бранко Вујковић, члан Градског већа Шапца задужен за здравство и социјалну заштиту. Ова посета била је прилика да се, у разговору са руководством наше установе и запосленима који су ангажовани у различитим активностима на овом подручју, упозна са резултатима рада пункта, захваљујући којем је омогућена правовремена, брза и ефикасна здравствена заштита житељима Поцерине.

NASLOVNA manja

Уз подршку Града, Дом здравља Шабац реализује бројне различите активности, као што је „неодложна помоћ“, намењена нашим старијим суграђанима. Све то здравствену заштиту чини једнако доступном свим житељима Градске управе Шапца, оценио је др Вујковић.

???????????????????????????????

– Велики број зитеља Поцерине који су помоц лекара добили овде на пункту хитне помоћи у Волујцу или кроз пројекат Неодложне помоћи, које реализује ДЗ, доказ су одговорне здр. политике коју води Град Шабац. На овај начин створили смо једнаке услове за лекарски преглед свим нашим суградјанима, што нам је био примарни циљ. Осим тога, ми не желимо да изгубимо знање које су наси млади лекари стекли током школовања, па смо и њима на овај начин створили прилику за рад. Ово је, сигуран сам, добар модел који доказује да здр заштита мозе бити ефикасна и квалитетна, а град је спреман да као партнер сарадјује и са шабачком болницом у превазилажењу бројних проблема које ова установа има у свом раду – рекао је др Бранко Вујковић, члан Градског већа задужен за здравство и социјалну заштиту.

???????????????????????????????