Доступнија здравствена заштита за особе са инвалидитетом

Доступнија здравствена заштита за особе са инвалидитетом

Здравствена услуга убудуће ће бити доступнија особама са инвалидитетом у Трећој здравственој амбуланти Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац, на чијем улазу је постављена рампа. У сусрет Светском дану особа са инвалидитетом Дом здравља „Др Драга Љочић“ на овај начин потвђује своју опредељеност да свим својим корисницима учини доступном безбедну и квалитетну здравствену заштиту. 
О сарадњи и значају подршке особама са инвалидитетом говорили су Славиша Савић, секретар Удружења параплегичара Мачванског округа, др Дејан Павловић, помоћник директора наше установе и Владимир Маринковић, директор филијале НЛБ банке у Шапцу.

– Дом здравља “Др Драга Љочић”, као установа примарне здравствене заштите представља прву степеницу на коју стају сви они који желе да задовоље своје потребе у здравственом систему. Ми не желимо да било ко од њих наилази на било какве препреке, у остваривању својих права у нашој установи, а посебно не желимо да оси наилазе на физичке препреке у приступу нашим објектима. Ми ослушкујемо потребе ових корисника, ове, заправо, највеће светске мањине, јер 10% становништва живи са неком врстом инвалидитета и први резултат те сарадње јесте ова рампа на улазу у Трећу здравствену станицу – каже др Дејан Павловић, помоћник директора за квалитет у нашој установи.

У Трећој здравственој амбуланти годишње се уради више од 80 хиљада лекарских прегледа, а међу корисницима су и особе са инвалидитетом.

– НЛБ банка се труди да у свим локалним заједницама у којима послује узме учешће у различитим акцијама и буде добар корпоративни комшија. Надам се да ће овај скромни допринос у реализацији рампе за особе са инвалидитетом омогућити лакши приступ нашем Дому здравља и утицати на побољшање квалитета њиховог живота – рекао је Владимир Маринковић, директор НЛБ банке, Филијале у Шапцу.

Дом здравља “Др Драга Љочић” ће наставити да олакшава приступ свим здравственим амбулантама, а у наредном периоду радиће се на повећању доступности стоматолошких услуга у општој анестезији особама са инвалидитетом.
Постављање рампе на улазу у Трећу здравствену амбуланту нашег Дома здравља једна је од првих активности којима се укључујемо у обележавање 3. децембра, Светског дана особа са инвалидитетом.