Др Биљана Вуковић нова начелница Службе за дечију здравствену заштиту

Др Биљана Вуковић нова начелница Службе за дечију здравствену заштиту

Нова начелница Службе за дечију здравствену заштиту је др Биљана Вуковић, специјалиста педијатар. Др Вуковић дуже од две деценије ради као лекар, а последњих осам година је педијатар у овој служби. Међу првим планираним активностима нове начелнице ове Службе је заказивање прегледа телефоном и могућност да се родитељ посаветује са изабраним лекаром пре него што доведе дете на преглед. Родитељ ће моћи да се јави сестри која ради у тиму са изабраним лекаром и да закаже прописивање сталне терапије, као и писање упута за специјалистичке прегледе.

pedijatrija

Планирано је и отварање две нове ординација у школском диспанзеру у којима ће радити специјалисти педијатрије. Како би омогућили лакши и бржи скрининг на урођена ишчашења кука новорођенчета, у овој години планирана је едукација педијатара из области ултразвучне дијагностике. На овај начин биће омогућено и брже дијагностиковање патолођких стања болесног детета.

Др Биљана Вуковић на новој дужности настојаће да допринесе бољој организацији Саветовалишта за одојчад, заказивања превентивних прегледа, чиме ће се скратити време чекања малих пацијената и омогућити да свако дете прати изабрани лекар. У плану је и боља организација систематских и других превентивних прегледа мале и школске деце, унапређење рада Развојног саветовалишта, као и Службе спортске медицине.

Боље ће се у наредном периоду сарађивати и са Службом стоматологије, Превентивним центром, Дечијим одељењем и Службом неонатологије Опште болнице Шабац, као и са супспецијалистима дечје пулмологије, кардиологије, неонатологије. Све планиране новине имају за циљ квалитетнију здравствену заштиту на задовољство малих пацијената, њихових родитеља и свих запослених у Служби за заштиту деце и омладине.