Др Бранко Вујковић именован за директора наше установе на седници Скупштине града

Др Бранко Вујковић именован за директора наше установе на седници Скупштине града

На седници Скупштине града Шапца, која је одржана данас, за директора Дома здравља „Др Драга Љочић“ изабран је досадашњи вршилац дужности директора др Вујковић М. Бранко.

– Велика је част бити на челу установе као што је наш Дом здравља „Др Драга Љочић“. Ово није флоскула, ни опште место које можете употребити за било коју установу и институцију којом руководите. Зашто није? Зато што је посао запослених у Дому здравља од посебне важности, зато што је здравствена услуга сваком од наших суграђана од изузетног значаја.

Имам утисак да понекад олако изговарамо неке речи, не схватајући њихову суштину ни право значење. Верујем да многи међу вама знају, али, дозволите да све нас заједно подсетим да Дом здравља “Др Драга Љочић” Шабац, као установа примарне здравствене заштите, брине о унапређењу и очувању здравља преко 110.000 корисника. На годишњем нивоу 492 запослених у нашој установи пружи преко МИЛИОН услуга. Дом здравља поседује 32 објекта на градском и сеоском подручју, на преко 11.000 квадрата. Просечан број превентивних услуга на годишњем нивоу је преко 120.000. Дом здравља “Др Драга Љочић” има укупно 95 тимова изабраних лекара, који у просеку обаве скоро 12 хиљада прегледа годишње. Само кроз пројекат „Караван здравља“ за годину дана пружили смо здравствену услугу за скоро хиљаду наших суграђана, међу којима је највећи број оних који нису имали здравствено осигурање. Ово су само неки од података који могу послужити као илустрација значаја установе на чијем сам челу, иако бројеви нису увек најбољи показатељ. Јер, кад само једном од ових преко 110.000 корисника дамо име и презиме, посебно име и презиме неког ко нам је важан, здравствена заштита добија пуни смисао и значај. А, запослени у ДЗ, лекари, медицинске сестре и техничари, одговорно и посвећено, свакодневно испуњавају своју професионалну и личну мисију, упркос свим тешкоћама и изазовима са којима се, као и колеге широм Србије, суочавају – рекао је, између осталог, др Бранко Вујковић, директор наше установе.

О различитим пројектима, квалитету нашег рада и константном унапређењу у свим сегментиа говорио је др Дејан Павловић, помоћник директора за квалитет, одборник у Скупштини града Шапца.