ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР У МИНИСТАРСТВУ ЗДРАВЉА ПОСЕТИО НАШУ УСТАНОВУ

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР У МИНИСТАРСТВУ ЗДРАВЉА ПОСЕТИО НАШУ УСТАНОВУ

Поводом почетка вакцинације здравствених радника у Шапцу, нашу установу  посетио је Мирсад Ђерлек, државни секретар у Министарству здравља. Како је истакао, у Шабац је дошао да би се упознао са стањем на терену, али и да појасни стратегију имунизације становништва у борби против Ковида 19. Посети државног секретара Мирсада Ђерлека присуствовали су др Слободан Поповић, директор Опште болнице „Лаза К. Лазаревић“, као и градоначелник Шапца др Александар Пајић.


– Ово је прилика да разговарамо са грађанима, како би имунизација била што успешнија. После прелазимо на старосну групу 75 плус, којих има око 500.000 у целој Србији. Имамо још једну групу, а то су млађи од 65 година са коморбидитетима. На овај начин ми бисмо завршили прву фазу вакцинације, где очекујемо да око 720.000 наших грађана буде вакцинисано. У другој фази су планирани државни службеници, запослени у локалним самоуправама, просветари, војска и полиција, укупно око 740.000 људи. И у трећој нам остаје још око милион и седамстотина хиљада, како би дошли до колективног имунитета – рекао је Мирсад Ђерлек у Шапцу.

Да је вакцина најсигурнији пут до победе над Ковидом, сложила се и др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац.

– Вакцинација је јако битна јер је то најважнија мера која је од помоћи у борби против Ковида 19. Запослени из Дома здравља „Др Драга Љочић“ изразили су спремност за вакцинацију својих колега из шабачке Опште болнице. Здравствени радници примили су прву дозу вакцине, и све је протекло у најбољем реду и у складу са свим епидемиолошким мерама – рекла је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац.