Едукација младих -предавање за ученике Економске школе

Едукација младих -предавање за ученике Економске школе

Предавање посвећено раку грлића материце данас смо одржали и у Економској школи “ Стана Милановић“,  у склопу превентивних активности нашег Дом здравља у поводу обележавања “Европске недеље превенције рака грлића материце”.

Др Бранко Мишић на предавању „Карцином грлића материце“ у Економској школи


Др Бранко Мишић -начелник Службе за здравствену заштиту жена говорио је на ову тему ученицима ове школе. Предавању су присуствовали директорка Економске школе Соња Јокић, педагог Катарина Стојићевић, а подршку оваквом начину едукације у име наше установе дали су директорка  др Јасмина Станковић, главна сестра Сања Иванковић и ВМС Гордана  Тодић из Службе за поливалентну патронажу, која је након завршеног предавања поделила тестове ученицима, како би проверили ниво усвојеног знања и информисаности о теми предавања.

Подршка едукацији младих: директорка Економске школе Соња Јокић, др Јасмина Станковић, директорка и Сања Иванковић, главна сестра ДЗ „Др Драга Љочић“


Велико интересовање за ову тему потврда је оправданости разговора са младима у циљу заштите њиховог репродуктивног здравља, па је договорено да ученици анонимно пошаљу директорки школе питања која ће бити  прослеђена нашем предавачу да им одговори писаним путем.