Екипе Дома здравља на дреновачкој фијакеријади

Екипе Дома здравља на дреновачкој фијакеријади

На Четвртој фијакеријади која је у суботу 21. августа одржана у Дреновцу, Дом здравља „Др Драга Љочић“ организовао је штанд на којем су посетиоцима ове манифестације наше екипе мериле крвни притисак и шећер у крви. Уједно, ово је била прилика да наши здравствени радници суграђанима одговоре на све недоумице које се тичу вакцинације против Ковида 19. У те намене наша установа је припремила флајере на којима је наведено све о овом вирусу, као и о вакцинама против SARS–CoV–2, а које су доступне у нашој земљи.

Из Службе поливалентне патронаже, виша медицинска сестра Сузана Зорић и медицинска сестра Олга Петровић из Службе за стоматолошку здравствену заштиту, посетиоцима дреновачке фијакеријаде промовисале су вакцинацију против Ковида 19 и делиле флајере, а том приликом подељено је 20 флајера. Седморо посетилаца фијакеријаде изразило је жељу да провере шећер у крви, а њих петнаесторо крвни притисак. Са нашом екипом посетиоци ове манифестације разговарали су и о превенцији многих хроничних незаразних болести.

Уз нашу екипе на штанду, на фијакеријади су дежурали и др Јасмина Срнић и техничар Милан Ђекић из Службе хитне медицинске помоћи. Екипе су посетиле и подржале др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ и Драгана Симеуновић, главна сестра установе.