Екипе Дома здравља поново у Прњавору

Екипе Дома здравља поново у Прњавору

У здравственој станици у Мачванском Прњавору у суботу 13. марта, 195 мештана Прњавора, Петковице и Рибара примило је другу дозу вакцине кинеског произвођача Синофарм. Поред ревакцинације, екипе Дома здравља „Др Драга Љочић“ првом дозом вакцинисале су и 250 мештана Прњавора, Петковице, Рибара, Петловаче, Змињака и Скрађана.

У Прњавор смо дошли на иницијативу Удружења пензионера из овог места. Због удаљености од Шапца 30 километара, многима је тешко да дођу на пункт за масовну имунизацију у Економској школи. Апелујемо на грађане да се у што већем броју пријављују за вакцинацију преко портала еУправа. Важно је да истакну да ли су покретни или непокретни, јер наше екипе спроводе вакцинацију и на терену – рекла је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ која је испратила вакцинацију у Прњавору.

Вакцинални пункт у Прњавору посетио је и градоначелник Шапца др Александар Пајић. Како је истакао, једина права шанса да се изборимо са вирусом је вакцинација. Уједно, др Пајић је похвалио суграђане због одзива и нагласио да од нас зависи колико брзо ће епидемија да прође.

Председник државе Александар Вучић и Влада Србије омогућили су нашим грађанима да потпуно бесплатно приме вакцину и да чак могу да бирају коју желе. То је ретко, не само у окружењу него и у свету. Били смо и озбиљни и одговорни у претходним данима, што се тиче поштовања мера, али и у земљама у окружењу, а и у неким градовима и општинама у Србији расте број заражених. Пуне су болнице. Због тога молим суграђане да немамо ни оне периодичне инциденте и кршење прописаних мера. Свако кршење мера води ка пуним болницама и ситуацији која не може да се контролише – рекао је др Александар Пајић.

На вакциналном пункту у здравственој станици у Прњавору, у две смене биле су ангажоване четири екипе Дома здравља састављене од четири лекара и осам медицинских сестара. Вакцинацију су спровели: др Гордана Радовановић, др Ана Настасијевић, др Бранка Мијић, др Дејана Перић, више медицинске сестре Радојка Ненадић, Биљана Алимпић, Мирјана Ђуричић, Јелена Крстић, виши медицински техничар Ненад Живковић, медицинске сестре Драгана Живковић и Снежана Милинковић. Сагласности су радиле Тамара Павловић и Весна Васиљевић, у екипи су биле и приправнице Невена Глишић и Јована Стојановић, као и фармацеут Лазар Новаковић. Вакцинацију у Прњавору испратиле су др Јасмина Станковић, директорка и виша медицинска сестра Драгана Симеуновић, главна сестра наше установе.