Град Шабац донирао још један санитет нашој установи

Град Шабац донирао још један санитет нашој установи

Дом здравља „Др Драга Љочић“ добио је санитетско возило „форд конект“ купљено средствима Града Шапца, а директорки наше установе др Јасмини Станковић донацију је уручио Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца. Возило вредно три милиона динара користиће Служба хитне помоћи за збрињавање најургентнијих стања, али и ковид позитивних пацијената. Како је најавио Немања Пајић, и у наредној години Град Шабац ће наставити да улаже у шабачко здравство.

– Возило које нам је донирао Град Шабац биће од велике користи за нашу установу. Служби хитне медицинске помоћи служиће за збрињавање најургентнијих стања изазваних било којом болешћу или неком траумом, а служиће и за збрињавање ковид позитивних пацијената. Епидемиолошка ситуација у нашем граду из дана у дан све је сложенија, имамо све већи број прегледа, а Служба хитне помоћи збрињава у ноћним сатима од 22 сата увече до 7 ујутро када нам не ради ковид амбуланта – рекла је др Јасмина Станковић.

Град Шабац континуирано подржава здравствене установе, а пре свега Дом здравља, чији је оснивач, истакао је Немања Пајић. Ове године за функционисање Дома здравља из буџета града опредељено је 55 милиона динара, од чега је десет милиона уложено у опрему, а од тог новца је и набављено ово возило. У априлу, Дом здравља је од града добио још један санитет који користи хитна помоћ.

– Ово возило ће се користити за превоз пацијената у терцијарне установе, а видимо колико је ово сада значајно поготово због ковида. Подржавамо и запошљавање нових младих људи и у Дому здравља и у Општој болници. Драго ми је да је сарадња између ове две установе добра, а то нам је преко потребно у овој ситуацији када имамо нови талас корона вируса. Град Шабац ће наставити да помаже шабачко здравство како би наши суграђани имали што квалитетнију здравствену заштиту, здравствени радници радили у бољим условима, и како би што више младих добило шансу да ради у здравственом систему – рекао је Немања Пајић.