Град Шабац донирао санитет нашем Дому здравља

Град Шабац донирао санитет нашем Дому здравља

Град Шабац донирао је санитетско возило Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац. Градоначелник Шапца др Александар Пајић уручио је кључеве возила др Јасмини Станковић, директорки ДЗ и том приликом изјавио :


– Новим санитетским возилом, град Шабац жели да здравствени радници у Хитној помоћи, у време пандемије, буду што бржи и ефикаснији. Град је из свог буџета издвојио 5 милиона динара за ово возило. Најбитније је да унапредимо квалитет здравствених услуга.

Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца нагласио је да је важно да подршка Града буде континуирана.


– Одали смо почаст свим запосленима у здравству на територији града Шапца, али то није декларативна подршка. Ми настављамо подршку у виду донирања опреме да би наши суграђани имали боље услове за лечење, а здравствени радници боље услове за рад.

Др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац истакла је значај реанимобила за ДЗ.


– Ово, шесто возило оваковог типа, омогућиће бржу, ефикаснију и квалитетнију здравствену услугу. Такође, с обзиром да се ради о акутним стањима, било да су изазвана болешћу, или траумом, важна је доступност, могућност да стигенемо до најудаљенијих места. Наши запослени ће ово возило користити свакодневно и биће им од велике користи за збрињавање најургентнијих пацијената.