Градоначелник Шапца и председник Скупштине града примили трећу дозу вакцине против Ковида 19

Градоначелник Шапца и председник Скупштине града примили трећу дозу вакцине против Ковида 19

Градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић примили су данас трећу дозу вакцине против ковида 19 на вакциналном пункту у улици Попа Карана број 2 у Шапцу.

Овом приликом др Александар Пајић је изјавио да жели личним примером да апелује на грађане да се вакцинишу против опасне заразе јер је то у овом тренутку једино и најпоузданије решење.
– Ово је пут да се вратимо нормалном животу. До сада је у овом крају вакцинисано првом дозом вакцине око 49.000 грађана, другом 47.000 и трећом 14.000. Још једном апелујем на грађане да се вакцинишу, поручио је градоначелник Пајић.

Слично је размишљала у својој изјави и докторка Јасмина Станковић, директорка Дома здравља у Шапцу, констатујући да се благо повећава број вакцинисаних против ковида 19.

– До скоро је то било 50 до 70 дневно, а само јуче вакцинисали смо 112 лица. Одзив грађана се повећао, а упоредо успешно спроводимо и вакцинацију против сезонског грипа, вакцинама торлак и вакси грип. Добили смо укупно 5.900 ових вакцина. До сада смо вакцинисали 2.413 лица или 40 одсто. И овај посао се одвија веома добро. Пунктови постоје на четири места у граду и 15 у сеоским срединама, истакла је докторка Станковић.

ИЗВОР (текст и слике): Глас Подриња