Градски Савет за безбедност саобраћаја и наша Служба патронаже у заједничкој акцији

Градски Савет за безбедност саобраћаја и наша Служба патронаже у заједничкој акцији

У обележавање Недеље превенције повреда у саобраћају укључила се и наша Служба поливалентне патронаже. Градски Савет за безбедност саобраћаја уручио је нашој служби брошуре посвећене безбедној вожњи деце у аутомобилу, а тим поводом гости наше установе данас су били Немања Пајић, председник Савета за координацију послова безбедности у саобраћају и заменик градоначелника Шапца и др Бранко Вујковић, члан Градског већа. Они су истакли значај превенције у повећању безбедности свих учесника у саобраћају. Са циљем да допринесе едукацији родитеља и подизању нивоа њихове одговорности када је у питању превоз деце, Савет за координацију послова безбедности у саобраћају, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, израдио је брошуре и плакате са основним инструкцијама намењеним родитељима.

N I B

– Деца у саобраћају највише страдају као путници у возилу, а то је свакако одговорност родитеља. Како бисмо их заштитили од најранијег узраста, Савет је остварио добру сарадњу са Домом здравља, а сестре Службе патронаже делиће брошуре о безбедној вожњи деце у аутомобилима свим родитељима новорођених. Циљ нам је да родитеље едукујемо и подсетимо на важност безбедне вожње деце, па смо захвални сестрама Службе патронаже и Дому здравља на помоћи коју нам у томе пружају. У свим амбулантама Дома здравља, вртићима и школама биће постављени и плакати који подсећају да ЈЕ ПОЈАС ЗАКОН и колико су дечја седишта важна у вожњи деце у најранијем узрасту – рекао је Немања Пајић, председник Савета за координацију послова безбедности у саобраћају.

BROSURA U RUCI

Захваљујући сестрама Службе поливалентне патронаже публикације ће стићи до оних којима су намењене.

– Ове публикације сестре ће делити родитељима новорђенчади, па ћемо тако у најранијем узрасту деце, утицати на развој свести о важности безбедности деце у саобраћају код родитеља.Управо због тога је ова иницијатива јако добра. Превенција је у свим сегментима нашег живота најделотворнија, па верујем да ћемо едукацијом родитеља о томе како да безбедно возе своју децу, допринети њиховој већој безбедности у саобраћају. Плакати посвећени овој теми наћи ће се у свим амбулантама нашег ДЗ па смо захвални Градском савету за безбедност саобраћаја и председнику Немањи Пајићу на данашњој посети и могућности да и на овај начин бринемо о деци – каже вмс Данијела Марковић, главна сестра Службе патронаже.

DANIJELA

Дом здравља учешћем у кампањи поводом Недеље превенција повреда у саобраћају настоји да допринесе остварењу једног од својих примарних циљева – превенцији, овога пута у једном од најважнијих сегмената нашег живота – безбедности деце.

BROSURE TRI

PATRONAZA SA BROSURAMA