HISPA Симпозијум одржан у Београду

HISPA Симпозијум одржан у Београду

Симпозијуму Удружења центара за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога – HISPA, који је одржан у Београду, присуствовала је директорка Дома здравља “Др Драга Љочић” др Јасмина Станковић, Др Kатарина Шимон, начелница СЗЗОС, др Марина Павловић и др Перо Тадић из Службе хитне медицинске помоћи.

Учеснике скупа је поздравио председник Организационог комитета и председник  HISPA-е проф.др Небојша Тасић, који је истакао главне одреднице HISPA  програма: “синергија науке, природе и стила живота у очувању здравља”.

То укључује, како је речено, личне концепте исхране, персонализован програм физичке активности, антистрес модалитете, програм одвикавања од пушења и друге активности на очувању здравља.

Главне теме овог Симпозијума биле су:

1. HISPA програм- квалитетан програм за здрав  живот

2. Синергија науке и природе у очувању здравља.

3. Физичка активност

4.Мерење и регулисање крвног притиска

5. Diabetes mellitus

6. Спречити и / или лечити дислипидемију

7. Превенција шлога

8. Поремећај дисања током спавања- “притајен изазивач” инфаркта  и шлога

9. Додаци исхрани

Директорка наше установе др Јасмина Станковић разговарала је са председником Удружења HISPA  проф. др Небојшом Тасићем о врло скором укључењу нашег Дома здравља у ово удружење, у ком ћемо, како је договорено, узети активно учешће.

Данашњем Симпозијуму присуствовали су и лекари и медицинске сестре Опшет болнице “Др Лаза K. Лазаревић” Шабац који су од раније чланови Удружења HISPA.

Сертификат за Општу болницу Шабац је примио др Драган Танасић, кардиолог и помоћник директора, а скупу су присуствовале  др Снежана Kовачевић- кардиолог и помоћник директора и др Гордана Радаковић, кардиолог.