Хитна помоћ у Прњавору – бржа и ефикаснија здравствена заштита. Мачвани изузетно задовољни

Хитна помоћ у Прњавору – бржа и ефикаснија здравствена заштита. Мачвани изузетно задовољни

Број прегледа и интервенција, као и реакције житеља Мачванског Прњавора и околних села, указују да је оправдано постојање  пункта Службе хитне медицинске помоћи у овом селу. Пункт је почео са радом у новембру, а у протеклих месец и по дана лекари су на терену и у амбуланти на овом пункту обавили више од 400 прегледа. Интервенисали су и у пет саобраћајних несрећа на регионалном путу према Лозници, у ситуацијама у којима је потребна брза и ефикасна реакција. Све ово су и били мотиви за отварање пункта који су заједно финансирали Град и Дом здравља Шабац.

 

Директорка Дома здравља Шабац прим. др Весна Ђурић разговарала је са представницима Месне заједнице, који су данас изразили задовољство због могућности да добију изузетно брзу и квалитетну здравствену заштиту у свом месту. Бранко Васић, члан Савета Месне заједнице Прњавор нагласио је да су отварањем пункта Службе хитне медицинске помоћи у овом месту сви житељи овог дела Мачве добили квалитет више у погледу збрињавања у ситуацијама које захтевају хитну медицинску интервенцију.

Директорка Дома здравља прим. др Весна Ђурић подсетила је на опредељење наше установе да омогући доступност здравствене заштите свим житељима Градске управе Шапца.

– Наша интенција да одржимо постигнуте стандарде и стално унапређујемо квалитет своје услуге и у случају отварања пункта Службе хитне медицинске помоћи у Прњавору налази своју потврду – рекла је прим. др Весна Ђурић.

На овом пункту смењују се лекари шабачке Службе хитне медицинске помоћи. Од почетка новембра овде је ангажовано пет лекара, исто толико сестара и возача, а реконструкција некадашњег АТД диспанзера и опремање тог простора адекватном опремом коштали су око 1,1 милион динара, што су заједнички финансирали Град и Дом здравља Шабац.