Истовремено са покретањем новог сајта, Дом здравља Шабац се активирао и на најпопуларнијим друштвеним мрежама – Твитеру (Twitter), Фејсбуку (Facebook) и Јутјубу (YouTube). Ово чинимо са циљем да се што је више могуће приближимо становништву и на овакав савремени начин, све са циљем промоције здравог живота, одговарајуће исхране и превенције.

Твитер је друштвена мрежа – микроблог, настао 2006. године. Од тада је постао веома популаран, како међу приватним, тако и међу пословним корисницима, те га данас употребљава око 200 милиона људи широм света. На овом сајту корисници постављају кратке поруке, твитове (енгл. tweet), које могу имати највише 140 карактера. Данас су на овој друштвеној мрежи присутне и школе, здравствене установе, различита предузећа, авио-компаније, па чак и владе и председници различитих држава. Дом здравља Шабац на Твитеру  можете пратити на адреси twitter.com/dzsabac.

twitter

Фејсбук је тренутно најпопуларнија друштвена мрежа на свету, са око 600 милиона активних корисника. Са радом је почео 2004. године, а од тада је привукао пажњу многих људи широм планете. Корисницима омогућава да направе свој профил преко кога се могу повезати са другим пријатељима. За пословне кориснике је, с друге стране, веома значајан као могућност директне интеракције са корисницима њихових услуга. На нашој страници на Фејсбуку (facebook.com/dzsabac) можете пронаћи све информације и актуелности у вези са Домом здравља, али и поставити питања нама или другим корисницима.

facebook

Јутјуб је интернет страница за размену видео снимака. Настао је 2005. године, а у међувремену је постао део компаније Гугл и трећи најпосећенији сајт на свету. Овде видео снимке постављају најразличитији корисници – од телевизијских кућа, различитих организација и компанија, до аматера. На каналу Дома здравља (youtube.com/dzsabac) можете погледати промотивни филм и друге сличне снимке, као и емисије у којима су наши запослени гостовали. Уколико се пријавите на наш канал, електронском поштом ћете добијати обавештења о новим снимцима.

youtube

Унесите текст и стисните ентер да започнете претрагу