Школа родитељства

Школа родитељства у Дому здравља“др Драга Љочић“ ради од 2008.године. Наш тим који чине искусне патронажне сестре, лекари педијатри и гинеколози,психолог и стоматолог ће Вас кроз циклус предавања који траје пет недеља припремати за најзначајнији догађај у Вашем животу (рођење детета).  Кроз занимљива предавања и демонстрацију неге
новорођенчета, добићете неопходна предзнања која ћемо касније у кућним посетама патронажних сестара проширивати. Распоред рада школе родитељства Вам је увек доступан на овом линку Распоред школе родитељства.

Програм психофизичке припреме у Дому здравља у Шапцу, почео је са радом у мају 2015.године. Програм има за циљ да Вам помогне у превазилажењу страха од порођаја и порођајних болова, кроз учење технике дисања, рационалног коришћења снаге, стицања кондиције и јачања мишића који учествују у порођају, учењу технике релаксације и техника које доводе успешног завршетка подођаја.
Уз сагласност изабраног гинеколога са вежбама почињете од 26.недеље трудноће. Вежба се два пута недељно по два сата, понедељком и четвртком са почетком у 11часова. Кроз вежбе Вас воде посебно обучене и сертификоване медицинске сестре.

Телефонско саветовалиште “Деца Србије”

 

Телефонско саветовалиште “Деца Србије” чији је основни циљ стално унапређивање квалитета здравствене заштите мајке и детета, неће више бити доступно само трудницама и породиљама у Београду, већ је под окриљем Републичког фонда, почело са радом и у још 11 градова Србије. Подршка трудницама да остваре здраво материнство,  едукација породиља за правилну негу и бригу о деци, помоћ и савети родитељима за негу болесне деце, само су део саветодавног рада искусних медицинских сестара, које ће путем Телефонско саветовалиште “Деца Србије”, бити ту да пруже подршку у заштити и очувању здравља мајке и детета.

Унесите текст и стисните ентер да започнете претрагу