Изузетно успешна акција „Селу у походе“

Изузетно успешна акција „Селу у походе“

Изузетан одзив житеља Накучана у овкиру акције „Селу у походе“, коју смо организовали на Светски дан здравља, уверио нас је у пуну оправданост активности којима је једини циљ приближавање пацијенту и брига о његовом здрављу. Тимови наших лекара прегледали су данас све који су се одазвали нашем позиву. Тако су лекари опште медицине обавили 110 прегледа, гинеколози 24, а пуне руке посла имали су и педијатри и стоматолози који су прегледали по 52 пацијента. Наше екипе данас су биле и у 15 теренских посета домаћинствима у овом поцерском селу.

Акцију су изузетно позитивно оценили градоначелник Шапца Милош Милошевић и помоћник градоначелника Влада Трифуновић. Они су са директорком Дома здравља др Весном Ђурић посетили и здравствену амбуланту у Липолисту. Овај објекат је у потпуности реконструисан прошле године, а у обимне радове уложено је три милиона динара. Представници Месне заједнице Липолист задовољни су радом наше амбуланте, а сусрет са представницима Града и наше здравствене установе био је и прилика да се договоре кораци у даљој сарадњи села и Дома здравља, у чему нас, као и до сада, у потпуности подржава шабачка Градска управа.

Изузетно смо задовољни што је велики број житеља Накучана искористио боравак наших лекара у овом селу, који ће, надамо се, допринети ширењу свести о значају превентиве и стварању бољих здравствених навика, што бисмо могли сматрати најбољим доприносом Светском дану здравља.