Још један успешан Караван здравља

Још један успешан Караван здравља

У акцији Караван здравља наше екипе данас су прегледале 55 мештана у амбуланти у Табановићу. Циљ наше акције је да укажемо на важност превенције, а могућност да провере своје здравствено стање пружимо и нашим суграђанима без здравственог осигурања. Кроз овакве и сличне акције и пројекте наши млади лекари имају прилику за стицање знања. Акцију су подржали др Бранко Вујковић, члан Градског већа Шапца и руководство установе.

PRITISAK MANJA

– У непосредном контакту са нашим суграђанима схватамо колико су им овакве акције важне, па упућујемо апел да редовно одлазе на превентивне прегледе. Многи од њих годинама нису били код лекара, па им наше посете много значе. С друге стране и нама који смо добили прилику да радимо у Дому здравља ово је одлична прилика за стицање искуства и унапређење знања – каже др Александар Живановић.

SECER MANJAВише од 700 људи наше екипе до сада су прегледале у акцијама Каравана здравља.

– Да смо само код једног пацијента открили промене за које није знао, то би ову акцију у потпуности оправдало, а било их је много више. Овом акцијом, пунктовима хитне помоћи и пројектима неодложне и бесплатне помоћи заокружујемо систем здравствене бриге о нашим суграђанима. Младим лекарима и техничарима град ствара шансу за посао, што је важно за наше кориснике, за здравствене раднике, нас као установу и целу локалну заједницу – прим. др Мирослав Поповић.

EKIPA

Град подржава све активности и пројекте које унапређују квалитет здравствене заштите каже др Бранко Вујковић, члан Градског већа Шапца.

– Здравствена заштита је доступна сваком – становницима села, града, старима, деци, социјално угроженима, људима без здравственог осигурања. То Шабац издваја у односу на друге градове. Значајан део локалног буџета, ове године 54 милиона динара, доказ су одговорне здравствене бриге града о нашим суграђанима и у исто време, подршке Дому здравља чији запослени врло професионално и посвећено раде свој посао, а руководство различитим пројектима препознаје приоритете и потребе и адекватно реагује на њих – истакао је др Вујковић.

BRANKO MANJA

Следећи Караван здравља је у Горњој Врањској 30. марта.