Још једна акција „Каравана здравља“

Још једна акција „Каравана здравља“

Дом здравља наставља своје активности на сеоском подручју организацијом превентивних прегледа. Овога пута наша екипа била је у амбуланти у Липолисту. Град подржава наше активности које доприносе повећању доступности и квалитета здравствене заштите, па су нашу амбуланту у Липолисту данас посетили Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца и Дејан Марковић, председник УО наше установе. Они су разговарали са прим. др Мирославом Поповићем, директором Дома здравља о досадашњим активностима и изразили задовољство резултатима. Овакви превентивни прегледи веома су важни за побољшање опште здравствене слике. 

– Ово је прилика да наши суграђани провере своје здравље и открију проблеме уколико их имају на време. Превенција је најбољи начина да се заштитимо – рекао је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

PACIJENT

Град даје подршку нашим активностима, јер је важно да институције у надлежности града на прави начин одговоре на потребе наших суграђана истакао је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

– Сви наши суграђани који су до сада били на прегледима у Мрђеновцу, Заблаћу, Цуљковићу и они који су данас дошли у амбуланту у Липолисту потврда су да је ова акција Дома здравља прави одговор на њихове потребе. А то и јесте задатак и града и свих институција које су у надлежности града – као што је Дом здравља Шабац – да имају одговор на потребе наших суграђана и да буду њихов сервис. Град је подржао иницијативу Дома здравља, омогућио рад лекара и сестара, у намери да створи веће могућности да здравствена заштита буде у потпуности доступна свим житељима градске управе Шапца. А Дом здравља је одговорно испунио свој задатак, на корист мештана свих наших села у којима је акција организована и оних у које ће лекари тек стићи.

SVI SA N

Мештани овог и суседних села могли су обавити преглед код лекара опште праксе, гинеколога, проверити ниво шећера у крви и урадити скрининг колоректалног карцинома.

AMBULANTA

SVI BEZ N