Јуче највећи број пацијената у ковид амбуланти

Јуче највећи број пацијената у ковид амбуланти

У ковид амбуланту нашег Дома здравља у последња 24 часа јавио се до сада највећи број наших суграђана са тегобама суспектним на корона вирус, рекла је директорка др Јасмина Станковић на конференцији за новинаре Штаба за ванредне ситуације.


Током јучерашњег дана тестирано је 90 пацијената, од којих је 79 позитивно на вирус корона, казала је др Станковић и поручила да нема разлога за панику и забринутост и да ће лекари наше установе учинити све да заштите здравље грађана, а тестови ће се радити у складу са капацитетима лабораторије Ветеринарског специјалистичког института који је овлашћен за анализе.

– Јуче нам се јавило 228 пацијената са тегобама суспектним на вирус корона, ми смо тестирали 100 и упутили тестове Ветеринарском специјалистичком институту. Ова установа нам је у међувремену обавестила да има капацитет од максимално 80 тестова које могу да обраде из наше амбуланте, па ћемо том динамиком и радити тестове. Нема разлога за панику и забринутост наших корисника, наши лекари поступају по свим упутствима надлежног Министарства и Института за јавно здравља „Др Милан Јовановић Батут“. Kако је од данас шабачка болница постала ковид болница, то ће утицати и на рад наше установе. Ми смо у договорима са колегама из Опште болнице и епидемиолозима из Завода за јавно здравље и учинићемо све што је потребно у овој ситуацији како бисмо заштитили здравље грађана – казала је др Станковић.