Караван здравља у Јевремовцу

Караван здравља у Јевремовцу

Акција „Караван здравља“ данас је настављена посетом наших екипа Јевремовцу. Преко 60 житеља овог места искористило је долазак наших лекара и обавило преглед, а, као и раније, и овога пута то су могли да учине и наши суграђани без здравственог осигурања. Подршка акцији и овог пута стигла је од руководства Дома здравља, али и Града, па су у нашој амбуланти у Јевремовцу били и прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља и  Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

N I M

–  Караван здравља је од априла створио могућност да стотине наших суграђана уради превентивне прегледе. За многе од њих је ово била и једина посета лекару у последње време. Зато је ова акција изузетно важна. Она је значајна и у јавно здравственом аспекту, јер доприноси развоју и јачању свести о важности превенције, што је једна од примарних улога Дома здравља Шабац. Ове године радили смо на побољшању инфраструктуре у чему нам велику помоћ пружа град, уз помоћ ког смо запослили и младе лекаре, а многе наше колеге су прошле различите едукације и констатно се усавршааају. Све то је део наших сталних напора да здравствена услуга коју пружамо буде боља и доступнија свим нашим суграђанима – рекао је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

PRITISAK

Интересовање мештана да провере своје здравствено стање и овога пута показало је значај ове акције.

ORL

–  У Јевремовцу смо данас због више него корисне акције коју спроводи Дом здравља Шабац. Ово је и прилика да причамо са мештанима и изађемо у сусрет њиховим потребама. Зато ме радује што сам у прилици да најавим да ће се у овом месту, због потреба корисника, радити нова амбуланта која треба да испуни све услове и стандарде, олакша лечење и рад. Град је то планирао у свом буџету за наредну годину. Заправо, средства која су у 2016. години намењена здравственој заштити у Шапцу процентуално су двоструко већа него у другим градовима у Србији, што говори о озбиљношћу са којом планирамо рад и развој и уважавамо потребе својих суграђана. Све је то резултат великог рада и ангажовања Дома здравља чија акција Караван здравља представља, уверен сам, веома важан искорак у области превенције и очувања здравља наших суграђана – рекао је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.

SIROKO