Караван здравља у Змињаку – новина преглед очног лекара

Караван здравља у Змињаку – новина преглед очног лекара

Наша акција Караван здравља данас је настављена у амбуланти у Змињаку. У овом и суседним Скрађанима је више од 2.500 наших корисника, а данашња акција је била прилика за проверу општег здравственог стања, преглед лекара опште праксе, гинеколога и офталмолога. Офталмолошки прегледи биће стални део Каравана здравља захваљујући сарадњи коју смо постигли са фирмом PWL Vision. Подршку нашој акцији у Змињаку дао је др Бранко Вујковић, члан Градског већа Шапца.

– Да подсетимо ова наша акција почела је у априлу, на Светски дан здравља. У међувремену стотине наших суграђана проверило је своје здравствено стање. Акције смо организовали у Мрђеновцу, Штитару, Накучанима, Липолисту и свугде је интересовање житеља ових и околних села било велико.

 

Ова акција, али и недавни почетак рада пункта СХМП у Волујцу, већ постојећи пункт у Прњавору, реконструкција и поновни рад сеоских амбуланти има само један циљ – да сваки житељ Градске управе Шапца може на адекватан и квалитетан начин да оствари своје право на здравствену заштиту. Велики одзив овим акцијама доказује да у томе успевамо, па ће се Караван здравља наставити и у наредном периоду – истакао је током данашње акције прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

SECER ZMINJAK

Преглед очног лекара део је сарадње са фирмом PWL Vision, која на овај начин показује и своју спремност да одговори на потребе локалне средине истакла је др Ана Павловић, PWL Vision.

OCNI PREGLED

Ове акције су прилика да своје здравствено стање провере и наши суграђани без здравственог осигурања, а доказ су и континуиране и посвећене бриге Дома здравља о потребама корисника сматра др Бранко Вујковић, члан Градског већа Шапца.

– Караван здавља је оправдао сва наша очекивања јер представља прави одговор на потребе наших суграђана на сеоском подручју, и потврђује спремност ДЗ да делује у складу са својом мисијом – превентивно. Велики помак правимо и успостављањем сарадње са PWL Vision, јер проширујемо спектар специјалистичких прегледа које наши корисници могу остварити. PWL Vision је препознао важност ове акције и њихово укључивање у Караван здравља је доказ њихове друштвене одговорности, али и потдрва оправданости акције Дома здравља, коју град подржава – каже др Вујковић.

 

DR BRANKO ZMINJAK

 

ZMINJAK AMBULANTA