Конференција лекара Опште медицине Србије са међународним учешћем

Конференција лекара Опште медицине Србије са међународним учешћем

Конференција лекара Опште медицине Србије са међународним учешћем одржала се у Врњачкој Бањи од 22.09.-25.09.2022. Конференцију је отворио председник Српског лекарског друштва проф. др Радоје Чоловић, а присутне поздравила председница српског лекарског друштва др Драгана Балановић.

Поред низа предавања о хипертензији, предијабетесу, дијабетесу астми, говорило се и о иритабилном цревном синдрому, хемороидима. Предавање о антивирусним лековима и и искуствима са COVID 19 инфекцијом одржао је проф. др Горан Стевановић, директор Клинике за инфективне и тропске болести.

Конференцији су присуствовали и гошће из Хрватске и Словеније које су изнеле своја искуства у раду лекара опште медицине. На овом скупу је одржано и предавање о лечењу гојазности и приказан Национални водич добре клиничке праксе који је дељен присутнима у току предавања.

Конференцији је присуствовала директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ др Јасмина Станковић као и 5 лекара опште медицине из СЗЗЗОС : др Весна Алија Николић, др Ана Петровић, др Ивана Анђић Мартиновић, др Славица Урошевић и др Гордана Петров Савић.