Ковид пропуснице мотивисале Шапчане да се вакцинишу

Ковид пропуснице мотивисале Шапчане да се вакцинишу

Након увођења ковид пропусница, повећано је интересовање Шапчана за прву дозу вакцине против Ковида 19, рекла је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ за РТС. Како је истакла, посебно радује већи одзив младих, с обзиром на то да су они најризичнија популација када је у питању ширење овог вируса.

– У протеклим месецима дневно смо вакцинисали 70 суграђана првом дозом, а сада је одзив Шапчана троцифрен. До сада смо апликовали више од 50.000 првих, 47.000 других и 15.000 трећих доза вакцине. Радује нас и велики одзив суграђана на имунизацију против сезонског грипа коју упоредо спроводимо, а од 15. октобра дали смо око 3.200 доза – рекла је др Јасмина Станковић.

Смањен је и број прегледа у ковид амбуланти шабачког Дома здравља. Како је др Станковић подсетила, дневно је било и преко 700 прегледа, а током ове недеље тај број је значајно опао. Тако је током суботе и недеље било обављено нешто више од 400 прегледа. Директорка Дома здравља још једном је искористила прилику да позове суграђане да се у што већем броју одазову на вакцинацију.