Кретањем до здравља – од првог корака!

Кретањем до здравља – од првог корака!

Међународни дан физичке активности и први рођендан нашег простора намењеног психофизичкој припреми трудница обележили смо са нашим најмлађим суграђанима и њиховим мамама.Зашто је физичка активност важна?

Умереном физичком активношћу јачамо свој срчани мишић и плућа. Физичка активност јача наше кости и цели скелет, смањује стрес, унапређује раст и развој деце и младих, повећава самопоуздање, самопоштовање, осећај испуњености и задовољства. У поводу Међународног дана физичке активности Дом здравља Шабац обележио је годину дана од отварања простора за Психофизичку припрему за труднице. До сада је обуку прошло око 100 трудница. Салу за психофизичку припрему трудница опремила је Градска управа града Шапца, а Дом здравља је финансирао едукацију три сестре у центру Ђуро Салај у Београду. Оне имају сертификате за рад са трудницама.

Захваљујући добро организованим вежбама све већи број будућих мајки у породилиште одлази спремно за порођај. На ову врло важну тему причаћемо са мајкама које су биле на вежбама прошле године, са трудницама које долазе и са свим нашим суграђанкама које су заинтересоване.

Подаци кажу:

У свету је приближно 31 % особа старијих од 15 година недовољно физички активно. Многи људи верују да се довољно крећу. Истраживања показују да тек сваки други становник Србије свакодневно пешачи 30 минута и то приликом одласка до и повратка са посла.