Квалитет и посвећеност обележили првих једанаест година рада

Квалитет и посвећеност обележили првих једанаест година рада

У присуству бројних гостију – сарадника, партнера, колега, пријатеља и представника оснивача – града Шапца, Дом здравља „Др Драга Љочић“ обележио је једанаест година постојања и рада.

Са истим циљем да и даље будемо узорна установа примарне здравствене заштите, учесник и партнер на пројектима са Градом, другим установама и ресорним Министарством здравља, доделили смо награде за допринос унапређењу квалитета рада – др Снежани Гавриловић, начелници Службе за здравствену заштиту деце, за афирмацију сестринства Захвалницу Љубинка Поповић, добила је вмс Андрица Поповић, а за посвећен рад награђен је Милић Васић, возач у СХМП у Прњавору.

У име установе госте је поздравила др Јасмина Станковић, директорка.

–  Дом здравља данас има 477 запослених, међу којима је 112 лекара и 187 медицинских сестара и техничара. С поносом наша установа носи име чувене докторке Драге Љочић, а инспирисани делом великих преходника, данас радимо одговороно и посвећено, са жељом да квалитет свог рада и даље унапређујемо.ж

Свечаности су присуствовали Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца, Немања Пајић, председник Скупштине града, директори и представници партнерских здравствених установа – Опште болнице „Др Лаза Лазаревић“, Завода за јавно здравље, РФЗО, школа и бројних других партнера са којима имамо одличну сарадњу.

–  Ову награду доживљавам као награду целој својој служби, свим колегама, лекарима и сестрама који одговорно раде свој посао – рекла је др Снежана Гавриловић, начелница Службе за здравствену заштиту деце.

–  Ја сам већ 37 година у овом послу, од самог почетка. И верујем да ме само то издваја, јер све моје колегинице и колеге једнако заслужују ову награду – скромно је поручила вмс Андрица Поповић, која је добила Захвалницу Љубинка Поповић, што је начин да од заборава сачувамо успомену на колегиницу која је убијена на свом радном месту и пошаљемо поруку о значају повећања безбедности здравствених радника.

–  Време је тешко и сви знамо у каквом је стању наше здравство, па је понекад потребно не само радити свој посао, него притрчати у помоћ и својим колегама, што сам радио и до сада, а и убудуће ћу свакако – рекао је Милић Васић, возач у СХМП у Прњавору.

Награде запосленима доказ су опредељења наше установе да подржи знање и рад, темељне вредности којима се стиже до квалитета и успеха.

Прилог РТВ Шабац погледајте на:

http://www.sabac.tv/vesti/22514/dan-doma-zdravlja